En ny og spennende uke :) Nye oppskrifter :)

TJOOOHOOOOO!!!

Er du klar for i morgen? Skjortene, buksene og kjolene er strøket, huset er ryddet og vasket, så nå er jeg i gang med potet skrelling til hjemme laget potetsalat. Så skal grillspydene, tzatziki+++++++ gjøres klart til morgen dagen!

I dag er det dagen før dagen, og masse skal ordnes for at dagen skal bli til en fest!! Jeg er vel ikke helt en 17 mai elsker, men jeg synes det er en flott start på vår/ sommer hvert år. Det skaper liksom stemning for en ny årstid. Og jeg synes det er flott å se de norske flaggene og skole musikken :) :) Dagen i morgen starter med 17mai frokost, fyllt med spekemat og hjemmelaget potet salat...imorgen legger jeg slankingen på hyllen ;o)) MEN, det er lov til å spise mindre av alt!! Det er jo selvfølgelig ikke noe problem for meg, og alt hjelper, husk det ;o) Så går veien videre til Råde city, der skal vi se på 17 mai tog...hipp hurra ;O) Herlig å se alle som er flott pyntet og smiler!!! Smilet er jo det flotteste smykket på kroppen! Så drar vi en tur til menigheten i Råde, Sion, og får noen pølser og koser oss der litt. Så drar vi hjem og griller, spiller volleyball og koser oss på kvelden med familie og venner! Dette er vår 17 mai dag :) full fart og stormende jubel!! tjoooohoo ;o) Håper din dag blir suuuuper topp!!!

 

I dag er du jo mandag og før jeg deler litt oppskrifter med deg, skal jeg fortelle hvor mye jeg har gått ned i vekt, denne uken har jeg gått ned 1.2 kg, 26, 5 kg tilsammen!! jeg har syklet nesten hver dag og i går ble det nesten 1 mil, jeg er stolt av meg selv egentlig og bare nyter trimmingen, lukten av våren, ny klippet gress, høre fuglene og kjenne luften, det gjør virkelig noe med det psykiske å være ute i naturen, og jeg har masse energi og kjenner meg lykkelig!!  Jeg er nesten ikke svimmel mer...jeg skal fortsette å gå på blod fortynnende frem til september, jeg har bedt om ny CT av lungene for å være trygg, så det har jeg fått i juni...og det er jo bra ;o)

 

Oppskrift på 17 mai, bløtekake (kilde: matprat.no)

 

Norsk bløtkake

Ingredienser

  •  
  • Sukkerbrød:
  • 5stkegg
  • 150gsukker
  • 150ghvetemel
  • 1tsbakepulver
  •  
  • Fyll og pynt:
  • ca.1dleplejuicetil dynking
  • 7 ½dlkremfløte
  • 2kurvjordbær
  • 1dlblåbær
  • 10bladfrisk mynte

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 ºC i 45 minutter.

2. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejus. Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over krem. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og krem og så videre.

3. Stryk krem på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen. Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som ?bjørkeblader".

 

min potetsalat:

Foto: Jon Hauge



Ingredienser:
3/4 kg  nypoteter                                                                                                         
2 dl  lettrømme
1/2 dl  majones
4 ss  sylteagurk
1 dl  gressløk
1 ss  sitronsaft
1/2 ts  sukker
salt og nykvernet pepper
 
 

Slik gjør du

Framgangsmåte:

Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Hvis du må skrelle dem, så vent til de er kokt og dra skallet forsiktig av.

Ikke kok potetene for lenge, de skal være «al dente», ellers går de i oppløsning i salaten.

Små nypoteter greier seg lenge med 15 minutter. 10 minutter for de minste. Ikke bruk for mye vann, og legg de største potetene i bunnen av kjelen. Dermed dampkoker de mindre potetene, og alle blir ferdig samtidig. Vannet behøver ikke være saltet.

Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen.

 

Imens finner du frem ingrediensene til salaten.

Hakk sylteagurk og finhakk frisk gressløk.

Bland rømme, majones, sylteagurk og gressløk og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper.

Skjær opp potetene i ønskede biter mens de fremdeles er varme. Vend straks inn dressing.

 

La salaten stå kaldt og trekke et par timer før servering.

 

Tzatziki:

Tzatziki

Ingredienser

3dlyoghurt naturell( jeg liker best å bruke creme freche og seter rømme)

1stkslangeagurk

½tssalt

3båthvitløk

½tsnykvernetpepper

 

Slik gjør du

1. Slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.

2. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.

3. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.

For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.

mmmmm...love it!!

 

 

En herlig dag ønsker jeg dere alle i morgen :) Og Gratulerer med dagen!!

17mai klem fra meg



4 kommentarer

synsegulla

16.mai.2011 kl.12:23

Gratulerer med over 25 kg ned :)

Linda Suzann

16.mai.2011 kl.12:26

synsegulla: Tusen takk vennen :) du er god du :)

christina umuliussen

16.mai.2011 kl.17:07

Det høres yammi ut du:):)Blir sååå imponert av denne bloggen din Linda:):)

Gleder meg til å se dere igjen, vi kommer en kort visitt nå til helgen:):)

Linda Suzann

16.mai.2011 kl.22:23

christina umuliussen: Hei, fru umuliussen ;o) Tuuusen takk!! gøy å skrive blogg når jeg har tid, og ennå mer gøy når noen leser den :) har hørt rykter at dere kommer!! Gleder meg til å se dere :) kos dere i morgen, god klem

Skriv en ny kommentar

Jeg er en glad jente på 38 år, 21 mars 2011, oppererte jeg for overvekt Gastric bypass. Jeg laget meg en blogg for å skrive litt om min vei fremover. Du er varmt velkommen til å følge meg! Kontakt meg på: plekelund@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits