En ny og spennende uke :) Nye oppskrifter :)

TJOOOHOOOOO!!!

Er du klar for i morgen? Skjortene, buksene og kjolene er strket, huset er ryddet og vasket, s n er jeg i gang med potet skrelling til hjemme laget potetsalat. S skal grillspydene, tzatziki+++++++ gjres klart til morgen dagen!

I dag er det dagen fr dagen, og masse skal ordnes for at dagen skal bli til en fest!! Jeg er vel ikke helt en 17 mai elsker, men jeg synes det er en flott start p vr/ sommer hvert r. Det skaper liksom stemning for en ny rstid. Og jeg synes det er flott se de norske flaggene og skole musikken :) :) Dagen i morgen starter med 17mai frokost, fyllt med spekemat og hjemmelaget potet salat...imorgen legger jeg slankingen p hyllen ;o)) MEN, det er lov til spise mindre av alt!! Det er jo selvflgelig ikke noe problem for meg, og alt hjelper, husk det ;o) S gr veien videre til Rde city, der skal vi se p 17 mai tog...hipp hurra ;O) Herlig se alle som er flott pyntet og smiler!!! Smilet er jo det flotteste smykket p kroppen! S drar vi en tur til menigheten i Rde, Sion, og fr noen plser og koser oss der litt. S drar vi hjem og griller, spiller volleyball og koser oss p kvelden med familie og venner! Dette er vr 17 mai dag :) full fart og stormende jubel!! tjoooohoo ;o) Hper din dag blir suuuuper topp!!!

I dag er du jo mandag og fr jeg deler litt oppskrifter med deg, skal jeg fortelle hvor mye jeg har gtt ned i vekt, denne uken har jeg gtt ned 1.2 kg, 26, 5 kg tilsammen!! jeg har sykletnesten hver dag og i gr ble det nesten 1 mil, jeg er stolt av meg selv egentlig og bare nyter trimmingen, lukten av vren, ny klippet gress, hre fuglene og kjenne luften, det gjr virkelig noe med det psykiske vre ute i naturen, og jeg har masse energi og kjenner meg lykkelig!! Jeg er nesten ikke svimmel mer...jeg skal fortsette g p blod fortynnende frem til september, jeg har bedt om ny CT av lungene for vre trygg, s det har jeg ftt i juni...og det er jobra ;o)

Oppskrift p 17 mai, bltekake (kilde: matprat.no)

Norsk bltkake

Ingredienser

  • Sukkerbrd:
  • 5stkegg
  • 150gsukker
  • 150ghvetemel
  • 1tsbakepulver
  • Fyll og pynt:
  • ca.1dleplejuicetil dynking
  • 7 dlkremflte
  • 2kurvjordbr
  • 1dlblbr
  • 10bladfrisk mynte

Slik gjr du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rr det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 C i 45 minutter.

2. Del sukkerbrdet i tre lag og dynk dem godt med eplejus. Stivpisk kremflte og del jordbrene i store biter. Legg jordbr p et lag med sukkerbrd og bre over krem. Gjenta med sukkerbrd, jordbr og krem og s videre.

3. Strykkrem p sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprytepose og spryt topper rundt kanten og p toppen. Pynt kaken med jordbr og blbr og ha p mynteblader som ?bjrkeblader".

min potetsalat:

Foto: Jon Hauge



Ingredienser:
3/4 kg nypoteter
2 dl lettrmme
1/2 dl majones
4 ss sylteagurk
1 dl gresslk
1 ss sitronsaft
1/2 ts sukker
salt og nykvernet pepper

Slik gjr du

Framgangsmte:

Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Hvis du m skrelle dem, s vent til de er kokt og dra skallet forsiktig av.

Ikke kok potetene for lenge, de skal vre al dente, ellers gr de i opplsning i salaten.

Sm nypoteter greier seg lenge med 15 minutter. 10 minutter for de minste. Ikke bruk for mye vann, og legg de strste potetene i bunnen av kjelen. Dermed dampkoker de mindre potetene, og alle blir ferdig samtidig. Vannet behver ikke vre saltet.

Hell av vannet og la potetene dampe seg trre i kjelen.

Imens finner du frem ingrediensene til salaten.

Hakk sylteagurk og finhakk frisk gresslk.

Bland rmme, majones, sylteagurk og gresslk og smak til med sitronsaften som er rrt med litt sukker, salt og pepper.

Skjr opp potetene i nskede biter mens de fremdeles er varme. Vend straks inn dressing.

La salaten st kaldt og trekke et par timer fr servering.

Tzatziki:

Tzatziki

Ingredienser

3dlyoghurt naturell( jeg liker best bruke creme freche og seter rmme)

1stkslangeagurk

tssalt

3bthvitlk

tsnykvernetpepper

Slik gjr du

1. Sl yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.

2. Riv slangeagurken p rkostjernet og dryss p salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.

3. Bland dette sammen med finhakket hvitlk. Smak til med nykvernet pepper.

For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du renne av yoghurten.

mmmmm...love it!!

En herlig dag nsker jeg dere alle i morgen :) Og Gratulerer med dagen!!

17mai klem fra meg



4 kommentarer

synsegulla

16.mai.2011 kl.12:23

Gratulerer med over 25 kg ned :)

Linda Suzann

16.mai.2011 kl.12:26

synsegulla: Tusen takk vennen :) du er god du :)

christina umuliussen

16.mai.2011 kl.17:07

Det hres yammi ut du:):)Blir s imponert av denne bloggen din Linda:):)

Gleder meg til se dere igjen, vi kommer en kort visitt n til helgen:):)

Linda Suzann

16.mai.2011 kl.22:23

christina umuliussen: Hei, fru umuliussen ;o) Tuuusen takk!! gy skrive blogg nr jeg har tid, og enn mer gy nr noen leser den :) har hrt rykter at dere kommer!! Gleder meg til se dere :) kos dere i morgen, god klem

Skriv en ny kommentar

Jeg er en glad jente p 38 r, 21 mars 2011, oppererte jeg for overvekt Gastric bypass. Jeg laget meg en blogg for skrive litt om min vei fremover. Du er varmt velkommen til flge meg! Kontakt meg p: plekelund@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits