Middags tips!!! Sunt, billig, lettvint og godt :-)

Hei, hei :-)         

Her i Råde regner det!!! :( Det har regnet så mye de siste dagene...håper sommeren kan bli bra i år, vi har planlagt litt telt turer på øyer både i vansjø og i sjøen :) Hvordan er været der bor?

På onsdag var min mann ute å fisket sammen med en kamerat, han fikk 6 makrell, og det er noe av det beste jeg får..mmmmm...sprøstekt makrell..så da ble det makrell middag i går!

Slik gjorde jeg det: rensket fisken, fylte blank brødpose med mel, mye salt og pepper, tok en og en fisk i brødposen og satt de ordentlig inn med melet..

varmet godt opp pannen med ekte meiri smør. Så legges fisken oppi i varm panne, ca 10 min på hver side, mindre til mindre fisk.

 

satt fisken på litt varme i ovnen til salat og nypotetene var ferdig ca 70 grader

 

nypoteter får du kjøpt overalt om dagen, det er så godt :)


 

rømmesalat: 1 isbergsalat, 2 seter rømme, litt sukker og pepper

 

Duket og klart for en god, sund, lettvint og billig middag på en helt vanlig torsdag!Fakta om produktet.

Makrellen er en pelagisk, hurtigsvømmende fisk som om sommeren og utover høsten opptrer i store stimer langs kysten og ute i Skagerrak, Nordsjøen og sørlige Norskehavet. Den er varmekjær, men kan finnes langs hele kysten og er alltid på vandring etter mat. Maksimalvekten er ca. 2,5 kg og 60 cm, men makrellen blir sjelden over 50 cm hos oss. Det fiskes mye av norske fiskere. Makrellen smaker meget godt fersk eller røkt, samt at den er en ypperlig og sterk sportsfisk. Har ett fast litt mørkt kjøtt, med en delikat smak. Om våren har makrellen et lavt fettinnhold (ca. 3%) mens en høstmakrell godt kan inneholde omlag 30% fett og dermed store mengder omega-3-fettsyrer. Den er i tillegg en svært god kilde til vitaminene D og B12. Tåler ikke lang tid i fryseboksen.

Bruksområde.

Makrell kan stekes, røkes, kokes, grilles og brukes i ulike retter.

 

Tusen hjertelig takk for at du stemte på mitt barnebarn i går! Jeg trenger virkelig støtte på dette! Legger ut linken igjen og du kan stemme hver dag :) Trykk på hjertet etter du har trykket på linken under, så f om du kan dele den på facebook! Det blir morro å se resultatet om vi er fler som bidrar! Tusen takk!

TRYKK HER:     http://www.lano.no/bidrag/david-elias-ostfold

ønsker deg en fantastisk fredag videre! Skal blogge senere i dag om noe som skal skje i Råde!

Klem fra Linda

2 kommentarer

Sara Emilie Ekelund

10.jun.2011 kl.12:32

Flinke mammaen min <3

Linda Suzann

10.jun.2011 kl.15:06

Sara Emilie Ekelund:takk vakre jenta mi <3

Skriv en ny kommentar

Jeg er en glad jente på 38 år, 21 mars 2011, oppererte jeg for overvekt Gastric bypass. Jeg laget meg en blogg for å skrive litt om min vei fremover. Du er varmt velkommen til å følge meg! Kontakt meg på: plekelund@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits